top of page

Activitats complementàries

El programa «22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic 2023» inclou altres activitats per complementar l’aventura de fer el seguiment de la Mini Transat

xerrada

Xerrada ‘La Travessa de l’Atlàntic’

Una persona experta es presentarà davant l’alumnat per compartir de primera mà vivències i anècdotes sobre la Mini Transat: històries del seu dia a dia, detalls sobre la logística, reflexions sobre les emocions que es generen en aquest viatge en solitari… La xerrada inclou dos tallers pràctics que permetran viure l’experiència d’emprovar-se l’equipament dels regatistes i tastar el peculiar menjar que porten a bord.

Període: 1r trimestre curs 2023-24 i gener i febrer de 2024

Nivells educatius: Cicle superior de primària i educació secundària

Lloc: Fundació Barcelona Capital Nàutica, al centre o en línia

Durada: 1h 30' 

Informació i reserves: educacio@barcelonacapitalnautica.org

Tast d’esports nàutics

Aprendre sobre la navegació a vela és molt interessant. Però encara ho és més posar-ho en pràctica! El Tast d’Esports nàutics és una fantàstica oportunitat per passar un gran dia al mar amb el grup classe provant diferents disciplines, en una de les Escoles de Vela reconegudes per la Federació Catalana de Vela del Litoral Català.

Vela_Barcelona.png
Base_nautica_arenys.png
CMV_El Prat.png

Període:  1r trimestre curs 2023-24 i gener i febrer de 2024

Nivells educatius: Cicle superior de primària i educació secundària

Lloc: Escoles de Vela reconegudes per la FCV  del Litoral Català

esports
Base_Nautica_Pineda.png
CN_Costa_Brava.png
Escola_Vela_Escala.png
empremta

Seguim l’empremta dels descobridors

Visita a l’espai immersiu del planetari del Museu Marítim de Barcelona, on una projecció en 360º permet descobrir com era Europa occidental abans de l’època dels descobriments i dels viatges transoceànics. L’activitat aprofundeix en els instruments de navegació i ofereix una interessant reflexió per comparar com afrontaven els navegants les seves aventures oceàniques i com ho fan ara.  

Períodedel 18 de setembre de 2023 al 26 de gener de 2024

Nivells educatius: Cicle superior de primària i educació secundària

Lloc: Museu Marítim de Barcelona

Preu: 80 € grup de 25

Informació i reserves: reserves@mmb.cat

T. 673 083 215 / 93 342 99 29

mapa.jpg
viatge

Un viatge

mar enllà

Visita a l’exposició Catalunya mar enllà del Museu Marítim de Barcelona per descobrir com era la travessa de l’Atlàntic als s. XVIII i XIX, quan els vaixells catalans el creuaven per fer les Amèriques. Una fantàstica manera de descobrir diferències i similituds entre la navegació de fa 250 anys i l’actual, i posar-les en context amb l’aprenentatge adquirit sobre la Mini Transat.

Període:  del 18 de setembre de 2023 al 26 de gener de 2024

Nivells educatius: Cicle superior de primària i educació secundària

Lloc: Museu Marítim de  Barcelona

Preu: 50€ per grup

Informació i reserves: reserves@mmb.cat  

T. 673 083 215 / 93 342 99 29

docents

Formació

per a docents

Formació per presentar el potencial pedagògic del projecte «22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic 2023»., impartida pel Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Nàutica. De format semipresencial, pretén endinsar-se en la proposta didàctica del programa i promoure la cultura marítima i l’esport de vela. Inclou una sessió de navegació de tres hores.

Data: 12 i 13 de juliol del 2023
Lloc: Barcelona Capital Nàutica i Museu Marítim de Barcelona
Format: semipresencial
Durada: 15 hores 
A qui s’adreça: docents de cicle superior de primària i ESO.
Places limitades

“És una experiència brutal, que permet treballar matemàtiques, geografia, plàstica, anglès…Si he de triar una cosa, em quedo amb els valors que va trasnmetre a l’alumnat. La valentia, la capacitat de superació, afrontar les pors. 22 dies en 22 peus va ser un projecte completíssim, i quan es torni a realitzar, ens hi apuntarem, segur!”

Manoli. Mestra de primària 

Escola Serraparera de Cerdanyola del Vallès

Descarega

Descarrega el full informatiu

Deixa'ns les teves dades i t'enviarem al correu més detalls sobre el programa, metodologia, objectius i les seves activitats.

Revisa la teva bústia!

En omplir el present formulari, faciliteu el vostre consentiment per a l'emmagatzematge i tractament de les vostres dades per part de la Fundació Barcelona Capital Nàutica. AC24. Les vostres dades seran tractades per la Fundació Barcelona Capital Nàutica per informar-vos del programa educatiu "22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l'Atlàntic". No les cedirem a tercers ni es faran servir per a cap altra finalitat. Un cop finalitzat el programa educatiu seran eliminades. En compliment de la normativa (UE) 2016/679 Reglament General de Protecció de Dades us informem que podeu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, supressió i oposició enviant un escrit a: Moll de Llevant 1, 08039 Barcelona o enviant un correu electrònic a educacio@barcelonacapitalnautica.org, en ambdós casos indicant el dret que voleu exercir i identificant-vos adequadament. També us informem que podeu presentar una reclamació davant de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades si considereu que s’han vulnerat els vostres drets.

Aquest programa és una iniciativa de:

museu_edited.jpg
FBCN logo nou_edited.jpg
Merxandatge-01-RGB.jpeg
bottom of page